FAQ

 1. I. Daca detinem un DVD mai avem nevoie de licenta pentru a-l arata in public?
  R. Da. Locatia necesita o licenta indiferent de cel care detine DVD-ul/caseta. Detinerea DVD-ului va ofera dreptul sa-l vizionati numai acasa, nu si intr-un spatiu public.

  I. Daca nu percepem nicio taxa, avem in continuare nevoie de licenta?
  R. Da. Licenta este obligatorie, avand in vedere ca Licenta MPLC de tip 'umbrela' nu permite vanzarea de bilete pentru proiectia filmelor.

  I. Daca suntem agentie caritabila avem nevoie de licenta?
  R. Da. Dupa lege, indiferent daca sunteti societate caritabila, agentie guvernamentala sau companie cu domeniu restrans de activitate aveti nevoie de o licenta pentru a putea arata filmele in public.

  I. Cat costa Licenta MPLC de tip "umbrela"?
  R. In cele mai multe cazuri MPLC a stabilit niste taxe bazate pe tipul si dimensiunea locatiei. Totusi, daca locatia si/sau difuzarea se afla in afara acestor categorii, noi vom stabili o taxa rezonabila in functie de scopul/locatia organizatiei Dvs, a naturii si dimensiunii audientei si de anticiparea frecveventei vizionarilor.

  I. Daca aratam filmele intr-un sistem cu circuit inchis avem nevoie de licenta?
  R. Da. Orice proiectie sau difuzare de filme in circuit inchis este considerata proiectie publica si necesita o licenta.

  I. Daca nu avem contact cu publicul larg, dar difuzam filme pentru angajati, membrii, oaspeti, avem nevoie de licenta? 
  R. Da. Orice locatie in afara casei este considerata publica si necesita o licenta.

  I. Daca inchiriem locatia suntem noi raspunzatori de incalcarea Legii Dreptului de Autor?
  R. Da, proprietarul locatiei (care poate fi si autocar) in care se afla si DVD playerul este cel care trebuie sa achizitioneze licenta.

 

 

Rights Holder? Click here